petek, 06. november 2015

Ime: Kvasno Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Adam Ravbar, Domžale
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 2,6 / 5

Adam Ravbar Svetlo Kvasno Pivo je pivo stila svetli ležak in obenem tudi najbolj prepoznavni proizvod najstarejše zasebne pivovarne v Sloveniji.

V kozarcu tako zagledamo motno zlato pivo, na vrhu pa najdemo še razmeroma veliko belo penasto glavo. Aroma je razmeroma močna, v njej pa prepoznamo kruhasti vonj in prisotnost kvasa. Tudi v okusu prevladuje kruhasti občutek, samo pivo pa je precej sladko z le rahlo hmeljno grenkobo čisto na koncu. V pookusu, ki je sicer precej kratek, pa se spet srečamo s kruhasto-kvasnim občutkom.

Samo pivo ima precej nizko vsebnost mehurčkov, tako da deluje bolj polno kot v resnici je. Čeprav ima konkretno izrazit kruhasti značaj, kar mogoče nekaterim ne bo po godu, je vseeno precej pitno. Morda ležak z rahlo bolj specifičnim okusom.
Kje ga najdem?

  • Pivnica Adam Ravbar (Domžale)


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.