sobota, 14. november 2015

Ime: IPA
Pivovarna: Pivovarna LiLa MiSa, Limbuš
Stil piva: Belgijska IPA
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 3,2 / 5

Nano pivovarna iz Limbuša pri Mariboru ima s svojem repertoarju štiri različne stile piv, med katerimi je tudi tale IPA, narejena v stilu ameriške verzije tega stila z nekaj belgijskega pridiha. 

Iz steklenice tako natočimo dokaj jasno, zlato-jantarjevo pivo, ki ga pokrije srednje velika in precej obstojna bela penasta glava. Aroma, ki je sicer dokaj nežna, je zelo prijetna in zanimiva. Prevladujejo sladki sadni toni, ki jim družbo dela še rahlo nenavaden toda všečen (sladki) vonj žvečilnih gumijev. Na koncu se zraven vrine še lahka aroma belgijskega kvasa. Tako kot v vonju, tudi v okusu na začetku prevladuje sladek občutek, ki pa ga zelo kmalu uravnovesi zmerna hmeljna grenkoba. Temu je dodan še dokaj kvasast priokus in grenka zelišča v kratkem pookusu, kjer lahko začutimo tudi nekaj zelo prefinjenega poprastega občutka. 

LiLa MiSa IPA se tako pokaže kot dovolj pitna in prijetna IPA, ki se razlikuje od ostalih piv tega stila pri nas zaradi rahlega belgijskega pridiha. To pa bo brez dvoma všeč ljubiteljem belgijcev, ki si zaželijo rahlo drugačno IPO. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.