torek, 03. november 2015

Ime: Strela z Jasnega
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 2,4 / 5

Kot strela z jasnega je udarila novica o novem pivu pivnice in pivovarne Kratochwill, ki so ga potem premierno predstavili na četrti izvedbi Pivo & Burger Festa.  

Gre za domači kvasni ležak, ki ga zaznamuje popolnoma jasna zlata barva rahlo temnejšega odtenka. Na vrhu najdemo razmeroma majhno belo penasto glavo, ki pa je zelo neobstojna. Aromo popolnoma zaznamuje rahlo sladka kruhasta in kvasasta aroma, ki je zelo izrazita in ima še rahlo prašen občutek. V okusu prevladuje sladkoba in že prej omenjeni kruhasti občutek, na koncu pa se jima pridruži še zelo blaga, skoraj neobčutna grenkoba in blag zeliščen pookus. 

Strelo z Jasnega lahko na kratko opišemo kot tekoči kruh, zaradi svojega prej izrazitega kruhastega občutka. Pitno in v bistvu nekaj kar se pričakuje od piva tipa kvasni ležak.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.