nedelja, 15. november 2015

Ime: Rusjan
Pivovarna: Maister Brewery, Komenda
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,7 / 5

Izpod rok pivovarja, ki je odgovoren za pohod Generala Maistra in Vege po naši državi, prihaja še tretje pivo, poimenovano po slovenskem zgodovinskem junaku. Pivo stila IPA je ime dobilo po našem najbolj prvem in najbolj slavnem letalcu, Edvardu Rusjanu.  

Iz steklenice v kozarec tako prileti rahlo motno, oranžno-zlato pivo, ki ga pokrije srednje velika, a ne preveč obstojna pena umazano bele barve. Aroma te IPE je zelo prijetna in lahko zaznavna, razlog pa leži v dodatku štirih različnih vrst aromatičnega hmelja. Sveži piš te arome nam prinese nekaj not sladkega sadja, malo agrumov, vonja borovcev in prijetnih borovnic. S časom pa nadzor v aromi v celoti prevzamejo borovci. Tudi okus najprej udari z nežnim in sladkim sadnim priokusom, ki nato naredi prostor prijetni hmeljni grenkobi in rahlo grenkobnemu zeliščnemu pookusu, ki tudi zaključi Rusjanov let.

V celoti gledano je Rusjan IPA zelo sveže in pitno pivo, ki ga zaznamuje aromatični hmelj in relativno nežna hmeljna grenkoba. To bo všeč predvsem tistim, ki imajo rajši bolj blag karakter IPA stila.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.