nedelja, 15. november 2015

Maister Rusjan


Ime: Rusjan
Pivovarna: Maister Brewery, Komenda
Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,7 / 5

Izpod rok pivovarja, ki je odgovoren za pohod Generala Maistra in Vege po naši državi, prihaja še tretje pivo, poimenovano po slovenskem zgodovinskem junaku. Pivo stila IPA je ime dobilo po našem najbolj prvem in najbolj slavnem letalcu, Edvardu Rusjanu.  

Iz steklenice v kozarec tako prileti rahlo motno, oranžno-zlato pivo, ki ga pokrije srednje velika, a ne preveč obstojna pena umazano bele barve. Aroma te IPE je zelo prijetna in lahko zaznavna, razlog pa leži v dodatku štirih različnih vrst aromatičnega hmelja. Sveži piš te arome nam prinese nekaj not sladkega sadja, malo agrumov, vonja borovcev in prijetnih borovnic. S časom pa nadzor v aromi v celoti prevzamejo borovci. Tudi okus najprej udari z nežnim in sladkim sadnim priokusom, ki nato naredi prostor prijetni hmeljni grenkobi in rahlo grenkobnemu zeliščnemu pookusu, ki tudi zaključi Rusjanov let.

V celoti gledano je Rusjan IPA zelo sveže in pitno pivo, ki ga zaznamuje aromatični hmelj in relativno nežna hmeljna grenkoba. To bo všeč predvsem tistim, ki imajo rajši bolj blag karakter IPA stila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar