ponedeljek, 02. november 2015

Ime: Kvasno Temno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Adam Ravbar, Domžale
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,7 / 5

Pivovarna Adam Ravbar iz Domžal velja za najstarejšo zasebno pivovarno v Sloveniji. V domači pivovarni poleg pivnice proizvajajo piva stila ležak, varjena po izvirnem češkem receptu.

Njihov temni kvasni ležak ima temno rjavo barvo, na vrhu pa lahko najdemo srednje veliko peno umazano bele barve. Kot je značilno za ta stil piva, lahko v aromi prepoznamo nežne pražene vonje, ki jim družbo delajo še blagi toni karamele in kave. V ozadju pa se skriva tudi nekaj travnatega pridiha - aroma, kot se za temni ležak spodobi. V okusu najprej zaznamo rahlo sladkobo, kateri se kasneje pridruži še zmeren pražen občutek in subtilen kiselkast priokus. Na koncu svoje dodata še blaga grenkoba in nežen travnati pookus, ki zaokrožita celoto.

Lahko telo ponudi precej arome in okusa, ter tako naredi to pivo ne samo lahko pitno, ampak zelo prijetno, okusno in všečno. Nekaj kar si predstavljamo pod imenom kakovostni temni ležak.


0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.