petek, 27. november 2015

Ime: Kopersko Temno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Emonec, Koper
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ocena: 3,2 / 5

Ne, imena nismo zapisali narobe in ne gre za pravopisno napako pri imenu. Vrinjena črka "e" je tam s prav določenim namenom. V pivovarni Emonec so namreč želeli pokazati na pravorečno izgovorjeno ime s poudarkom na "e", saj je le-to značilno za tiste kraje, in obenem tudi vse bolj pogosto zanemarjeno. 

Kopersko temno se tako prikaže v skoraj popolnoma črni barvi, ki ob pogledu proti svetlobi dobi rdeči sij. Na vrhu kozarca pa leno poležava še precej velika in dokaj obstojna pena umazano bele barve. Aromo na začetku zaznamuje travnati hmelj, medtem ko se v ozadju skriva še nekaj precej blage karamele in čokolade, ki se kasneje prebije v ospredje in postane zelo lahko zaznavna. Dokaj občutna hmeljna grenkoba pride iznenada, kasneje pa ji prideta družbo delat še nežna sladkoba sladu in rahlo kiselkasti priokus.

Telo tega ležaka je bolj na lahki strani, vendar nikakor ni prazno. Gre za preprost in piten temni ležak, ki sicer ni nikakršen presežek, toda v njem se da uživati in bo všeč ljubiteljem tega stila. To je vse. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.