ponedeljek, 16. november 2015

Ime: Wolf Craft Lager
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju s Tilmans Biere, Munchen
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,6 / 5

Ajdovski Pelicon si je za svoj najnovejši projekt izbral za njih netipičen stil piva - svetli ležak. Ker pa jim oprema varjenje tega stila ravno ne dovoljuje, je ta zvarek nastal kot produkt prvega mednarodnega sodelovanja, skupaj z bavarsko pivovarno Tilmans iz Munchna. Nastali ležak, Wolf Craft Lager, tako združuje bavarsko tradicijo pivovarstva in slovenski hmelj.

Izgled tega volčjega ležaka zaznamuje popolnoma jasna rumeno-zlata barva, na vrhu pa se nahaja še srednje velika bela glava, ki počasi popolnoma izgine. Tipična aroma svetlega ležaka je dokaj blaga in ima zelo svež občutek. Nekaj žitnih not in travnega hmelja v aromi pa na koncu dopolni še blag sadni pridih, ki spominja na melono. Okus se začne s pričakovano rahlo sladkobo, v kateri pa se skriva tudi rahel sadni priokus. Nežna hmeljna grenkoba, ki se pridruži čisto na koncu, se nadaljuje še v zelo kratek pookus.

Rezultat Peliconovega spopada s stilom piva po imenu ležak, se tako izkaže kot zelo lahko, sveže in pitno pivo, predvsem pa kot visoko kakovostni ležak, ki bo brez dvoma navdušil ljubitelje tega stila piva.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.