ponedeljek, 27. julij 2015

Ime: Gold Baker
Pivovarna: Pivovarna in gostilna Pek, Dolenje pri Jelšanah
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola:

Ob dobri pici se vedno prileže tudi kozarec piva, to je neizpodbitno dejstvo. Še dobro potem ,da so v Sloveniji precej pogoste picerije, ki imajo poleg priključeno tudi domačo pivovarno. Tako je tudi v Pivovarni in gostilni Pek, kjer ima njihovo svetlo pivo rahlo motno zlato barvo, nekaj temnejši odtenek zlate, pokriva pa ga srednje velika in dokaj obstojna bela pena. Aroma je srednje močna, v njej pa zaznamo vonje sladu, travnate in cvetličnega hmelja in nekaj citrusnega pridiha. Okus je čist, rahlo sladek in cvetličen na začetku, na koncu pa ga zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba. Telo tega svetlega piva je zelo lahko, v celoti pa deluje pivo precej osvežilno.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.