petek, 24. julij 2015

Ime: Pivo Citra
Pivovarna: Pivovarna Haler, Podčetrtek
Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 4,8%

Domača pivovarna Haler iz Podčetrtka je bila do sedaj v svetu piva poznana po svojem svetlem in temnem ležaku. Zdaj pa so se tudi pri njih odločili, da bodo malo bolj drzni in kreativni in so izdelali Pivo Citra. Pri izdelavi so uporabili aromatični ameriški hmelj citra in nastalo je prijetno nefitrirano pivo motne zlate barve, na vrhu katerega najdemo še razmeroma majhno belo penasto glavo. V aromi takoj začutimo vonj po agrumih, ki nam pa ponudi citra hmelj, na koncu pa zaznamo tudi zelo nežne sadne note. Okus tega piva nam ponudi rahlo kiselkasto/limonasto kvaliteto, ki se zaključi z dokaj nežno hmeljno grenkobo. V pookusu pa lahko zaznamo še zelo rahel priokus zelišč. Vse to skupaj, še posebej pa lastnosti citra hmelja, dajo temu novemu pivu svež občutek, kar pomeni, da nam bo zelo sedel v vročih poletnih mesecih. Brez dvoma velik korak naprej za pivovarno Haler.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.