ponedeljek, 27. julij 2015

Ime: Dr. Orel Recept
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Pivo iz posebnih žit
Vsebnost alkohola: 3,5%

Ko so Dr. Orla vprašali kaj bi najbolj pogrešal, če ne bi smel uživati glutena je bil njegov odgovor preprost: "Najbolj bi pogrešal kakšno steklenico dobrega piva." In kot odgovor na ta problem, je potem v sodelovanju s Pivovarno Vizir izdelal dve variaciji prvega slovenskega 100% ajdovega piva, ki je popolnoma brez glutena. Nežnejša izpeljanka tega piva nosi ime recept in se predstavi s svojo rahlo motno, temno zlato barvo. Na vrhu sedi razmeroma majhna bela penasta glava. Za to pivo je značilna razmeroma močna žitna aroma - jasno ajda, ki na trenutke spominja na vonj med kuhanjem žgancev. Okus je rahlo sladek na začetku, telo je precej lahko, okus pa je tak, kot ga napove vonj. Začutimo kruhast okus žit, ki jim sledi rahla grenkoba. Recept mogoče ne bo všeč vsem ljubiteljem piv, saj ima specifičen žitast/ajdov okus, bo pa domača alternativa tistim, ki preferirajo (ali potrebujejo) brezglutensko hrano in pijačo.
 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.