petek, 24. julij 2015

Ime: ESB
Pivovarna: Carniola Brewery, Žirovnica
Stil piva: ESB
Vsebnost alkohola: 5,2%

Oznaka ESB pri imenu tega piva iz pivovarne Carniola, je angleška okrajšava za Extra Special Bitter stil piv, kar naj bi pomenilo, da gre za posebej grenka piva. Carniola ESB se tako prikaže z motno zlato barvo, kozarec pa pokriva solidno visoka in dokaj obstojna bela pena. Aroma tega piva je dokaj nežna, toda še vedno zelo lahko zaznavna, v njej pa prevladuje vonj po hmelju s sadnimi in cvetličnimi notami. Za okus lahko rečemo, da lepo sledi svojemu imenu – že od samega začetka prevladuje dostojna hmeljna grenkoba, ki jo čutimo vse do konca. Ne gre za pretirano grenkobo, toda še zmeraj precej solidno. V pookusu pa lahko zaznamo še nekaj zeliščnih not. Kljub temu, da gre za precej hmeljno in grenko pivo, je le-to še vedno dokaj lahko pitno.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.