nedelja, 05. julij 2015

Ime: Robbas Joker
Pivovarna: Pivovarna Robbas, Šentrupert
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 2,6 / 5

Joker iz šentrupertske pivovarne Robbas je trenutno najnovejši ležak na slovenski sceni in končno tudi eno novo pivo iz dežele cvička, Dolenjske. 

Na pogled, je Joker zelo privlačen. Pokaže se s svojo popolnoma motno slamnato barvo, na vrhu kozarca pa se razvije velika in precej obstojna bela penasta glava. Takoj na začetku se naš nos seznani s prijetno aromo začimb, ki nas spomnijo na nemška pšenična piva. Toda na žalost ta aroma kmalu izpuhti, ostane pa le zelo rahla aroma hmelja z nekaj zeliščnimi notami, ki je komaj zaznavna. Okus Jokerja je zelo lahek in celo malo prazen – začne se z nekaj nežne sladkobe, medtem ko je telo malo vodeno. Zaključi se z zelo nežno hmeljno grenčico ter nekaj kiselkastega priokusa. 

Rečemo lahko, da je Joker dokaj soliden ležak, všeč bo bolj nezahtevnim pivcem. Najbrž pa bo najbolj prijal, ko bo tudi sledil sloganu pivovarne na etiketi: »Pivo ne sme trpeti zaradi službe.« Kajti najbolj bo res sedel po dolgem in vročem dnevu, ko se samo želiš na hitro odžejati.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.