sreda, 29. julij 2015

Ime: Pilon Saison
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 5,6%

Poletje in visoke temperature so tukaj, z njimi pa tudi potreba po bolj lahkotnih, osvežilnih in poletnih pijačah. Pivo je že samo po sebi super izbira za dosego tega cilja, toda nekateri stili so še malo bolj primerni, kot je naprimer francosko-belgijski saison. Pri ajdovskem Peliconu so tako ustvarili prvi slovenski saison po imenu Pilon, ki se nam predstavi s svojo žarečo oranžno(jantarjevo) barvo. Na vrhu kozarca sedi dokaj velika in zelo obstojna pena rahle bež barve. Aroma je dokaj izrazita in nas takoj spomni na vonj, ki ga začutimo po odprtju vrat domače vinske kleti - rahlo kiselkasta aroma grozdja. Tej aromi se pridruži še nekaj začimb, medtem ko bi morali biti obljubljeni cvetovi rož precej bolj zaznavni. Brez dvoma ima to pivo pridih belgijskih piv, ampak vse skupaj delu zelo sveže. Z isto besedo lahko opišemo tudi okus, v katerem zaznamo nekaj kislosti in nežno prisotnost začimb. Na koncu se priduži še nekaj zelo glage grenkobe in rahle pikantne začimbe na začetku pookusa. Vse opisano pa naredi Pilon Saison zelo pitno in osvežujoče poletno pivo, ki kljub lahkotnosti ponudi zelo veliko okusa.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.