nedelja, 12. julij 2015

Ime: Rudolf Hišno Temno Kvasno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Gala In, Lesce; za Gostilna Kunstelj, Radovljica
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,5 / 5

Rudolf, ki ga lahko najdete v radovljiški gostilni Kunstelj, je pivo posvečeno nekdanjemu lastniku gostilne Rudolfu Kunstlju.

Gre za pivo stila temni ležak in se v kozarcu pokaže s svojo rjavo barvo in rahlimi bakrenimi podtoni. Na vrhu sedi zelo velika in dokaj obstojna pena bež barve. Aroma je na začetku zelo nežna in rahlo prašna, z nekaj zelo rahlimi praženimi aromami. Okus je na začetku rahlo pražen, vendar kasneje razvije kar precej zaznaven kiselkasti priokus. Na koncu lahko zaznamo še zelo rahlo ter komaj občutno hmeljno grenkobo in nekaj zelo nežne kave. Gre za pivo, ki bo v gostilni najbolj sedlo ob konkretni domači hrani.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.