nedelja, 19. julij 2015

Ime: Kopersko Pivo
Pivovarna: Pivovarna Emonec, Koper
Stil piva: Premium ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%

Kopersko pivo iz koprske Pivovarne Emonec smo lahko premierno spoznali na festivalu piva v Kopru in gre za tipičen svetli ležak. V imenu ne gre za pravopisno napako, ampak za značilno primorsko izgovorjavo imena Koper. V kozarec si tako natočimo skoraj popolnoma jasno pivo zlato-rumene barve, na vrhu katerega sedi srednje velika in ne ravno obstojna penasta glava bele barve. Aroma je nežna, na začetku zaznamo arome sladu in nežnih žit, kasneje pa nadzor prevzame zelo nežen travno-hmeljni vonj. V okusu je na začetku prisotna rahla sladkoba, telo je zelo lahko, na koncu pa zaznamo le zelo rahlo hmeljno grenkobo. Pivo samo po sebi ni slab ležak, je v bistvu kar precej piten, vendar je ob enem tudi brez kakšnih posebnih presežkov. Najbolj ga bodo seveda veseli ljubitelji ležakov, ki si morda zaželijo nekaj bolj kvalitetnega kot pa industrijsko pivo.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.