sobota, 25. julij 2015

Ime: Flora Svetlo
Pivovarna: Pivovarna in pivnica Flora, Kozina
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola:

Od naših domačih pivovarn, ki so razposejane po celotni Sloveniji, smo že navajeni, da v večini ponujajo svetlo in temno pivo domače izdelave. V osnovi gre za isti proces izdelave pri vseh, toda rezultati se razlikujejo od enega piva do drugega. Svetlo pivo pivovarne Flora se prikaže rahlo motno zlato barvo, na vrhu pa se za kratek čas anredi majhna in izginjajoča bela glava. Naš nos lahko zazna nežno aromo hmelja, v katerem prevladujejo note trave in cvetlic. Kasneje v aromi zaznamo tudi precej izrazito prašno karakteristiko. V okusu na začetku zaznamo rahlo sladkobo, medtem ko je hmeljna grenkoba komaj zaznavna, telo pa je zelo lahko. Gre za pitno pivo, ki pa je morda malo bolj prazno, kot smo to navajeni od nekaterih ostalih svetlih piv domačih pivovarn.   

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.