sreda, 01. julij 2015

Ime: Hokejist
Pivovarna: Union, Ljubljana
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 2,6 / 5

V čast slovenskih hokejistov, ki so nastopili na majskem svetovnem prvenstvu na Češkem, so se pri Pivovarni Union odločili, da izdelajo posebno pivo, katerega lastnosti so lahkotnost, pitnost in nizka vsebnost alkohola (da smo lahko ob spremljanju tekme spili tudi kakšen vrček več).

Tako je nastal Hokejist, ki sedaj že uživa v svojem športnem pokoju. Prikaže se s svojo jasno zlato barvo, na vrhu vrčka pa najdemo srednje veliko in srednje obstojno belo glavo. Aroma je nežna, prevladuje slad, na koncu pa se mu pridruži še nekaj nežnih začimb. V nasprotju z igralci, je Hokejist zelo lahek in nežen (vendar ne voden), v okusu pa začutimo rahlo sladkost in nekaj cvetnih not. Na koncu zaznamo še rahlo grenkobo, kar naredi to pivo lahko in pitno - kot obljubljeno. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.