petek, 17. julij 2015

Ime: El Dorado
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 5,6%

Pri Peliconu so zopet naredili izdelek, ki sodi v serijo piv v omejeni izdaji. Tokrat v stilu ameriškega pale ale piva, ki je narejen s kombinacijo slovenskega cascade in ameriškega el dorado hmelja, ki je pivu dal tudi ime. El Dorado se tako pokaže s svojo rahlo motno jantarjevo barvo (rahlo temnejši odtenek), pokriva pa ga srednje velika in zelo obstojna pena umazano bele barve. Takoj na začetku v naš nos vdre razmeroma močna hmeljna aroma, ki se ji kmalu pridruži čisto rahel vonj karamele, ki se skriva daleč v ozadju. Čez čas, ko se pivo ogreje na pravo temperaturo glavno vlogo v vonju prevzamejo borovci in nežne arome tropskega sadja. Okus se začne z zelo rahlo sadno sladkobo, ki pa jo nemudoma prevzame zmerna hmeljna grenčica, ki ima rahlo zeliščen značaj. Čeprav to grenkobo začutimo iznenada in je dokaj izrazita, je obenem še vedno dokaj nežna in nič kaj ostra. Sledi še rahel in kratek pookus, ki zaključi to pivo. 

2 komentarja:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.