ponedeljek, 20. julij 2015

Ime: Sergij Svetlo
Pivovarna: Pivovarna in gostilna Sergij, Hrpelje
Stil piva: Lahki ležak
Vsebnost alkohola: 3,5%

Sergij Svetlo je še en pilsner, ki ga varijo v domači pivovarni priključeni obcestni gostilni. Na pogled je s svojo popolnoma jasno zlato rumeno barvo zelo privlačen, izgled pa dopolni še srednje velika in precej obstojna bela penasta glava. Aroma je zmerna kombinacija sladu, travnatih not in rahlo medenega pridiha, kar v bistvu pričakujemo od tega stila piva. Ob prvem požirku tega pilsnerja se najprej srečamo z rahlo sladkobo, ki ji dodatno noto doda zanimiv priokus, ki zelo spominja na žvečilni gumi - takoj nas spomni na klasiko iz naših otroških let po imenu Bazooka. Okus se zaključi z zmerno hmeljno grenkobo in rahlo kiselkastim priokusom, ki deluje zelo sveže. Vsekakor gre za zelo piten in osvežilen pilsner, ki mu lahkotnost doda tudi nizka vsebnost alkohola.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.