sreda, 22. julij 2015

Ime: Svetlo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Lipnik, Šmarje pri Jelšah
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,7%

Domače pivovarne, ki so ponavadi priključene piceriji ali gostilni, so že kar dolgo pogost pojav po skoraj vseh koncih Slovenije. Ponavadi v teh domačih pivovarnah proizvajajo le domače svetlo in temno pivo. In ena izmed teh domačih pivovarn se nahaja tudi v Šmarju pri Jelšah in sliši na ime Pivovarna Lipnik. Njihovo svetlo pivo ima v kozarcu popolnoma jasno in rahlo temnejšo zlato barvo, na vrhu pa najdemo le majhno belo penasto glavo, ki pa je dokaj obstojna. Aroma tega svetlega ležaka je precej nežna. Na začetku zaznamo le nekaj arome sladu kateremu se kasneje pridružijo še rahle kruhaste note. Okus je lahek, zaznamo rahle priokuse travnatega hmelja in nežen kiselkasti priokus, kasneje pa tudi nekaj že znanega kruhastega okusa. Okus na koncu začini še zmerna hmeljna grenkoba. Lipnik svetlo pivo je tako lahko, pitno in osvežilno pivo, ki je zelo prijeten spremljevalec pici v vročem sončnem popoldnevu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.