torek, 07. julij 2015

Ime: XI
Pivovarna: Union, Ljubljana
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,1 / 5

"Enajstka" (označuje stopnjo ekstrakta v pivu - 11%) je tretje pivo pivovarjevega izbora v ljubljanski Pivnici Union. Gre za lahko pivo, katerega cilj je da osveži in ohladi v teh vročih poletnih dneh. 

V kozarcu tako spoznamo rahlo motno pivo z oranžno-zlato barvo, pokriva pa ga le majhna bela glava, ki tudi kmalu izgine. Aroma je zelo prijetna, saj naš nos takoj spozna arome cvetličnega hmelja, katerim se kasneje pridružijo še nežne sadne note. Okus se začne z rahlo sladkobo, toda že kmalu se ji pridružijo precej občutne začimbe, ki dajo pivu nežen poletni občutek. Prisotnost hmeljne grenkobe je zmerna, kar naredi "enajstko", skupaj z nizko stopnjo alkohola, zelo lahko in pitno, ter nam omogoči, da morda spijemo tudi kakšen vrček več.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.