nedelja, 19. julij 2015

Ime: Sergij Temno
Pivovarna: Pivovarna in gostilna Sergij, Hrpelje
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ti poletni dnevi so čas, ko se velika večina ljudi odpravi proti morju. Če si za vožnjo do naše obale namesto avtoceste izberemo stranske poti, se ne bomo samo izognili gneči, pač pa nas bo pot vodila tudi mimo kar nekaterih domačih pivovarn. Ena izmed teh je tudi Sergij, kjer si lahko privoščimo njihovo temno pivo, ki ga odlikuje skoraj popolnoma črna barva, pokriva pa ga majhna glava bež barve. Takoj, ko približamo kozarec, v naš nos z vso silo vdre močna pražena aroma, kjer se pojavijo tudi note kave in morda zelo nežna travna aroma hmelja. Okus se začne z rahlo sladkobo sladu, kjer začutimo tudi nekaj praženega priokusa. Kmalu zatem se pridruži precej močen kiselkast okus, ki pa ne povozi praženosti, ampak se presenetljivo lepo ujameta oba okusa. Pitno temno pivo, ki ponudi dovolj okusa in lepo sede v vročem vremenu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.