torek, 01. december 2015

Ime: Skok Domače Temno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Gastro, Ptuj
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,06%

Ocena: 1,9 / 5

V naboru slovenskih domačih pivovarn se najde tudi ena iz ptujskega konca - Pivovarna Gastro. Kot smo že navajeni od naših domačih pivovarn, tudi na Ptuju varijo domači svetli in temni ležak, ki je ime dobil po družinskem imenu pivovarja.

Skok Domač Temno Pivo se prikaže s temno rjavo barvo, ki je že skoraj popolnoma črna, na vrhu pa sedi srednje velika in ne preveč obstojna pena bež barve. Aroma tega temnega ležaka se začne z nekaj nežne karamele, nadzor pa kasneje prevzame kruhasti občutek z nekaj rahlega travnatega ozadja. V okusu zaznamo blago sladkobo, medtem ko pogrešamo vsaj rahlo prisotnost grenkobe. Dodanega je sicer nekaj travnega in zeliščnega priokusa, ki pa ima bolj neprijeten kovinski priokus. 

Telo tega temnega ležaka je zelo lahko, v bistvu že skoraj prazno in kar vodeno. Aroma tega piva sicer obeta veliko več, toda okus (oziroma pomanjkanje le-tega) na žalost razočara. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.