sreda, 06. januar 2016

Ime: Temno
Pivovarna: Pivovarna Haler, Podčetrtek
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,4 / 5

Pivovarna Haler iz Olimja že od samega začetka svojega obstoja obiskovalcem družinske restavracije ponuja, poleg svetlega, tudi domači temni ležak. 

Le-ta se pokaže z jasno in temno rjavo barvo, pokriva pa ga razmeroma majhna pena bele barve, ki zelo hitro tudi izgine. Aroma tega temnega ležaka je dokaj pridušena, saj lahko poleg zelo blagih not sladu, prepoznamo le še nekaj rahlih in ne popolnoma prijetnih kiselkastih tonov. Okus rahlo popravi vtis, ki ga pusti aroma. Začne se z blago sladkobo, kjer srečamo tudi nekaj nežnega dodatka čokolade, medtem ko je prisotnost hmelja in grenkobe popolnoma nezaznavna. 

Temno Halerjevo pivo se tako pokaže kot dokaj pitno, z zelo lahkim telesom, vendar mu obenem primanjkuje malo hmeljnega karakterja in polnosti okusa. Ne moremo reči, da ravno navduši. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.