sobota, 02. januar 2016

Ime: Temno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Lipnik, Šmarje pri Jelšah
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,7%

Ocena: 3 / 5

Lipnik Temno Pivo je še eden izmed množiče domačih temnih ležakov, ki jih proizvajajo naše domače pivovarne.

Kot se spodobi za temni ležak, se pokaže s skoraj popolnoma črno barvo, na vrhu pa zagledamo še relativno majhno peno bež barve, ki pa ni preveč obstojna. V aromi prevladuje vonj praženega sladu, poleg pa mu družbo dela še zelo rahel pridih čokolade. Na začetku najprej zaznamo nekaj sladkobe, nadaljuje se s praženim okusom kave ter nekaj rahlega kiselkastega priokusa žit, zaključi pa se z nežno grenkobo. Na koncu nam v ustih pivo pusti še nekaj praženega pookusa, ki zaključi celoto.

Če bi temni ležak pivovarne Lipnik nastopal v boksu, bi se zaradi svojega izjemno lahkega telesa boril v mušji kategoriji. To pa ne pomeni, da je voden (ker ni), prav tako pa ponudi dovolj okusa. Piten in zelo soliden domači temni ležak. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.