ponedeljek, 11. januar 2016

Ime: Rokovjač Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Lukovica, Lukovica
Stil piva: Češki pilsner
Vsebnost alkohola: 4,4%

Ocena: 3,3 / 5

Zgodovina nam pove, da so bili rokovnjači skupnost razbojnikov, ki se z oblastmi niso najbolje razumeli, so bili pa po srcu dobričine, pripravljeni pomagati preprostim ljudem - torej nekakšna slovenska verzija Robina Hooda. To pa pomeni tudi, da imamo pred seboj najbolj razbojniško pivo pri nas. 

Svetli ležak Rokovjač se nam predstavi z odtenek motno zlato barvo, pokrije pa se s srednje veliko in zelo lepo obstojno belo penasto glavo. V aromi prevladujejo predvsem zelo zaznavne kruhaste note sladu, z nekaj kvasastega dodatka. Aroma pa nam poda tudi rahlo prahast občutek. Okus se začne z nežno sladkobo, tudi tukaj pa prevladuje precej občutna prisotnost kruhastega sladu, kar se od domačega kvasnega ležaka seveda tudi pričakuje. Okus pa na koncu dopolni še blaga hmeljna grenkoba, ki je rahlo zadržana. 

Tako je rokovnjač zelo lahko piten in razmeroma lahek svetli ležak, ki res lepo pokaže, kakšno mora biti kvalitetno domače svetlo pivo. Pivo za vsak dan. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.