sobota, 16. januar 2016

Ime: Temno
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 2,9 / 5

Temno pivo pivovarne Union, ki se je še pred leti imenoval tudi Črni Baron, je ena izmed klasik te ljubljanske makropivovarne - tipičen evropski temni ležak. 

Kot napove že ime, pred sabo zagledamo čisto temno rjavo, skoraj popolnoma črno pivo, na vrhu katerega opazimo še srednje veliko in dokaj trajajočo peno bež barve. Aroma, sicer ne izstopajoča, je prijetna v njej pa zaznamo note praženega sladu in nekaj kavnega pridiha. V okusu prevladujeta sladkoba in praženost, medtem ko je hmeljni karakter zelo rezerviran in ga na kratko srečamo le čisto na koncu. 

Telo tega temnega ležaka je izredno lahko in že rahlo prazno, čeprav nam vseeno ponudi nekaj svojega okusa. Ne gre za pivski presežek, toda vseeno je Union Temno dokaj soliden temni ležak. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.