torek, 19. januar 2016

Ime: Kovaško Svetlo
Pivovarna: Hotel pod Roglo, Zreče
Stil piva: Češki pilsner
Vsebnost alkohola: 4,3%

Ocena: 2,8 / 5

Po dobri smuki se brez dvoma prileže še dobro pivo. To so najbrž razmišljali tudi v Hotelu pod Roglo, kjer se nahaja tudi ena naših domačih pivovarn. V njej proizvajajo pivo stila ležak, to je temni in seveda tudi svetli ležak.

V kozarcu bomo zagledali popolnoma jasno pivo zlate barve, na vrhu pa sedi še srednje velika penasta glava snežno bele barve - kot vrh Rogle na dober zimski dan. V aromi prevladujejo kruhaste note, spremlja pa jih še nekaj biskvitnih tonov sladu, ter travnati vonj hmelja daleč v ozadju. Okus je prav tak, kot se ga od domačega kvasnega ležaka tudi pričakuje. Začetek zaznamuje rahla sladkoba z dodatkom kruhastega priokusa, medtem ko se na koncu seznanimo še z zelo blago grenkobo. 

Gre za tipičen, soliden, domači svetli ležak, ki ga odlikuje precej lahko telo in svež občutek, medtem ko je polnost okusa bolj zadržana, kot smo prav tako že navajeni od domačih piv. Brez dvoma pa gre za lahko pitno in prijetno pivo.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.