ponedeljek, 4. januar 2016

Laško Special No. 1 Citra Lager


Ime: Special No. 01 Citra Lager
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 3,2 / 5

Posebnež iz pivovarne Laško z oznako 01 in imenom Citra Lager je bil eden prvih specialnih piv, ki so jih zvarili v Laškem. Kot izda že ime, gre za pivo stila ležak, kateremu je v mešanico domačih hmeljev dodan tudi slavni citra hmelj. 

Iz lepo oblikovane steklenice natočimo svetlečo zlato pivo, katerega pokriva še srednje velika in razmeroma hitro izginjajoča bela pena. V aromi bomo prepoznali nežne sadne note agrumov, hrbtenico pa predstavljajo precej zaznavne biskvitne note sladu. Okus zaznamuje blaga grenkoba z dodatkom biskvitnega priokusa, ki pa je občuten v samo nekaj prvih požirkih. Pivo nam ponudi še nežen, a svež travnato-kiselkasti občutek, ki se nadaljuje tudi v kratek pookus.

Ta Citra Lager zelo zaznamuje sveži in osvežilni občutek, dodatno kvaliteto pa ponudi še dokaj lahko in pitno telo. Rahlo zadržan okus in dokaj zelo blaga prisotnost citra hmelja sta majhni pomanjkljivosti, toda še vedno precej odstopa od svojega velikega in vseprisotnega brata z zlatimi rogovi - na pozitiven način.
   

Ni komentarjev:

Objavite komentar