nedelja, 24. januar 2016

Ime: Gamsar
Pivovarna: Pivovarna Gamsar - Kmetija pr' Zink, Čabrače)
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,2%

Ocena: 3,4 / 5

Med hribi nad Škofjo Loko, v kraju Čabrače, se nahaja Kmetija pr' Zink. Na njej pa gospodar v svoji domači pivovarni vari svoje domače svetlo pivo, ki ga je poimenoval Gamsar.

Pokaže se s svojo rahlo motno zlato barvo, na vrhu vrčka pa najdemo še srednje veliko belo glavo, ki se počasi odmika. V aromi prevladujejo note hmelja, ki ima travnati značaj, ter nekaj zelo prijetnega cvetličnega pridiha. V ozadju pa lahko zaznamo še blago prisotnost not sladu. Na začetku okusimo rahlo sladkobo, ki s seboj zopet prinese nežen cvetlični značaj, kot ga napove že v aromi. V zaključku prevladuje solidna hmeljna grenkoba, ki se prenese še v pookus.

Telo tega ležaka je lahko, nikakor pa ne vodeno, in ima zelo svež občutek, zaradi svojega travniškega priokusa. Kljub tej lahkotnosti pa ponudi dovolj okusa, tako da Gamsar ni le lahko piten in osvežilen, ampak gre za zelo soliden domači svetli ležak.

Na voljo: Kmetija pr' Zink (Čabrače)  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.