ponedeljek, 4. januar 2016

Mali Grad Robust Porter


Ime: Robust Porter
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,5 / 5

Robustni porter pivovarne Mali Grad je v kratkem času postal eden izmed najbolj prepoznavnih/značilnih piv te kamniške mikro pivovarne. Od tega stila se pričakuje močnejšo, bolj hmeljeno in bolj praženo verzijo tradicionalnega angleškega stila piva porter. Če bo Robust Porter iz Malega Gradu izpolnil te dolžnosti, pa bomo kmalu videli. 

V kozarcu se srečamo s popolnoma črnim pivom, ki ga pokriva dokaj velika in počasi izginjajoča pena kremaste barve. V aromi pričakovano prevladuje praženi slad, družbo pa mu dela nežna kava in nekaj travnatih not v ozadju. Kasneje se razvije še nežen čokoladni pridih, prepoznamo pa lahko tudi nekaj suhega sadja. Okus zaznamujejo zmerna praženost, solidna hmeljna grenkoba in kar konkreten kiselkasti priokus žita. Praženi priokus ostane v ustih še kar nekaj časa in nas spominja na ta porter, tudi ko ga v kozarcu ni več. 

Odlikuje ga še srednje polno telo in zelo svilnati občutek. Prevladuje bogat praženi priokus, ki mu je dodanih prcej kiselkastih not. To ga po eni strani naredi še rahlo bolj zanimivega in obenem tudi dokaj uspešno izpolni obljube robustnega porterja. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar