četrtek, 14. januar 2016

Ime: Black Baker
Pivovarna: Pivovarna in gostilna Pek, Dolenje pri Jelšanah
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5%

Ocena: 2,4 / 5

Black Baker, ali po domače temno pivo, je proizvod domače pivovarne Pek iz bližine Jelšan, v neposredni bližini hrvaške meje. Ta temni ležak je varjen po bavarski recepturi, v pivovarni pa ga varijo že od leta 2006. 

V vrčku zagledamo temno rjavo pivo, ki je v bistvu že skoraj popolnoma črno. Na vrhu le za nekaj sekund posedi še izredno majhna pena umazano bele barve, ki pa nato brez sledu izgine. Naj se še tako trudimo, ampak v pivu bomo le stežka zaznali kakšno konkretno aromo. Le nekaj izjemno blagih travnatih not se skriva daleč v ozadju, le-te pa imajo bolj kiselkast značaj. Ob prvem požirku se bomo srečali z zelo nežno prisotnostjo praženega priokusa, sledijo pa še blage travnate note z limonastim značajem. Grenkoba hmelja je dokaj neizrazita, toda je prisotna.

Gre za zelo zadržano pivo, ki nikakor ne izstopa ne z aromo, niti z okusom. Telo ima zelo lahko, na trenutke kar rahlo vodeno, ima pa nekakšen svež občutek. Všeč zna biti predvsem nezahtevnim ljubiteljem ležakov. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.