sreda, 20. januar 2016

Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Mahnič, Kozina
Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ocena: 2,5 / 5

Pivovarna Mahnič iz Kozine je še ena izmed množice naših domačih pivovarn, ki proizvaja piva stila ležak. Za njihova piva pravijo, da so nefiltrirana in nepasterizirana, ter nimajo dodanih konzervansov - torej, domače pivo, kot mora biti.

Mahnič Svetlo ima tako rahlo motno zlato barvo, na vrhu kozarca pa za kratek čas posedi še razmeroma velika penasta glava bele barve, ki pa zelo hitro tudi pobegne. Aroma je srednje močna, a lahko zaznavna, v celoti pa jo tvorijo kruhaste note sladu. Tudi v okusu prevladuje kruhasti občutek, ki naredi pivo na začetku dokaj sladko. Na koncu se sicer pridruži še zelo nežna hmeljna grenkoba, vendar kruhasta sladkoba še vedno ostane glavna. 

Svetli ležak pivovarne Mahnič je sicer dokaj lahko piten in lahek, vendar ima morda rahlo preveč izrazito sladkobo in kruhasti občutek, kar pa je sicer značilno za domače svetle ležake. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.