nedelja, 31. januar 2016

Ime: Pšenično Pivo
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 3,2 / 5

Pšenično pivo, narejeno po zgledu nemških "weizen" piv, je še eno izmed presenetljivo velikega nabora piv, ki jih varijo v ljubiteljski pivovarni Ekološke kmetije Šlibar. Njihova piva postajajo prepoznavna po tem, da gre za prva bio piva v Sloveniji - to pomeni, da so vse sestavine uporabljene v pivu ekološke pridelave.

V kozarcu nas pozdravi pivo rahlo motne, žareče oranžne barve, pokriva pa ga srednje velika bela glava, izredno penasta, vendar tudi zelo hitro zbeži. Ob prvem vdihu arome zaznamo znan vonj pšeničnih piv, ki nam poda sladek občutek. Prevladujejo toni sadja in začimb, poleg pa se najde še nekaj kiselkastega pridiha. V okusu sicer prevladuje blaga sladkoba, čeprav na koncu do izraza pridejo tudi začimbe, ki v ustih ostanejo še za razmeroma kratek pookus. 

V celoti gledano je Šlibar pšenično pivo zelo pitno, razmeroma lahko in dokaj nežno pivo, obenem pa se tudi rahlo razlikuje od ostalih pšeničnih piv. Brez dvoma pa vreden, da mu damo priložnost. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.