četrtek, 07. januar 2016

Ime: Svetlo
Pivovarna: Gostilna in pivovarna Križman, Kozina
Stil piva: Svetlo ležak
Vsebnost alkohola: 5,2%

Ocena: 3,3 / 5

Pravi domači svetli ležak mora biti lahek in piten, z uravnoteženim okusom ter prijetno svežo aromo. Toda med obilico svetlih ležakov, ki nam jih ponujajo naše domače pivovarne v svojih pivnicah in restavracijah, je včasih presenetljivo težko najti dober svetli ležak. Kdaj pa kdaj, pa vseeno kakšen pozitivno preseneti. 

Križmanov svetli ležak zaznamuje rahlo motna zlato rumena barva, pokriva pa ga razmeroma majhna, toda dobro obstojna bela glava. V aromi se lahko spoznamo z blagimi kvasasto-kruhastimi notami, ki jih dopolni še zelo rahel travni občutek. Tako vse skupaj deluje kar prijetno, a malo preveč zadržano. V okusu se spoznamo z rahlo sladkobo na začetku, ki jo nasledi nežna grenkoba na koncu in poskrbi za pravo ravnotežje. 

Križman Svetlo se tako izkaže kot zelo lahko in pitno pivo, ki ga odlikuje še zelo svež občutek. V celoti gledano je res rahlo zadržan, toda kar se domačih svetlih ležakov tiče, je zelo všečen in okusen.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.