petek, 11. maj 2018

Ime: OL #11 Lager
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno


Na ljubljanskem Makro Beer Festu so domačini iz najbolj tektonične pivovarne prvič, ampak le za pokušino, predstavili tudi svoj prvi in vsaj zaenkrat le poskusni lager ali po domače ležak.

Na pogled s svojo rahlo motno sončno rumeno barvo deluje kot pravi domači ležak, izgled pa dopolni še srednje majhna bela glava, ki kmalu pobegne. V aromi na začetku prevladuje izrazit sladni značaj belega kruha, le-tega pa v ozadju dopolni še nežnejši seneni dih. Ob prvem požirku se izkažejo lahkotno in sveže telo ter čist in uravnotežen okus - nežna grenkobica z zelo blago sladno sladkobo v ozadju, v pookusu pa še prijetno žgečkljiv občutek na jeziku.

Tektonikova enajstica je kraft ležak, ki ponudi lahkotno telo ter osvežilen okus, nekaj kar se od ležaka pričakuje, brez kompliciranja in z ležakasto preprostostjo.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → preprost in piten, brez posebnosti, a obeta
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.