petek, 18. maj 2018

Ime: Pilot No.1: Session IPA
Pivovarna: Ghetto Brewing, Koper

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 3,3%
Na voljo: točeno


Nomadska pivovarna iz Kopra, Ghetto Brewing, se je za začetek svoje pivovarske poti predstavili s pilotnim Session IPA pivom. Zvarjen z ameriškimi in novozelandskimi hmelji (Cascade, Citra in Motueka), ter borimi 3,3% je ustvarjen za preganjanje žeje v vročem poletju.

S svojo popolnoma motno bledo rumeno barvo in večjo milnato belo glavo že na prvi pogled oddaja poletne vibracije. Izkaže se s prijetno aromo v kateri se prepletajo cvetlični, rahlo parfumasti toni, ter zelo sveži agrumi. Okus postreže z lahkotnejšo grenkobo, a še vedno lahko zaznavno, v katero se iz arome prenese tudi prijeten citrusni značaj. Vse skupaj se na koncu zaključi še z zelo kratkim in precej nežnim pookusom ter izletom na ležalnik.

Pivo je s svojim zelo lahkotnim telesom in nežnejšimi, a še vedno dovolj občutnimi lastnostmi res prava poletna osvežitev. Dejstvo, da v sebi skriva še zelo nizko stopnjo alkohola, pa pomeni, da boste le stežka ostali le pri enemu.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → super osvežilno, a na trenutke kar konkretno spomni na cedevito (če bi ta imela 3,3%)
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.