nedelja, 27. maj 2018

Ime: Pale Ale
Pivovarna: Pivovarna Gold Club, Ajdovščina

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točenoPoleg pice vedno zelo lepo sede tudi eno preprosto, lahkotnejše in nekomplicirano pivo. V hotelu Gold Club v Ajdovščini poskrbijo v svoji pivnici za oboje - tako pico, kot tudi za pivo. Postrežejo namreč s svojim hišnim Pale Ale pivom.

Nežna sladka aroma z blagimi notami breskev počasi in sramežljivo pokuka izpod srednje velike in puhaste glave umazano bele barve. Kasneje se prikaže še zelo blag dih žvečilnih gumijev, vse skupaj pa deluje zelo zadržano. V rahlo motnikavem in jantarno obarvanem pivu se skriva blažja oblika hmeljne grenkobe, spremlja pa jo še nekaj karamelnega občutka sladu, ki ga je prav lahko prepoznati. Vse skupaj se na koncu izpelje še v krajši in precej nežen pookus. 

V tem primeru imamo opravka z zelo nežnim in preprostim pale ale pivom. V sebi sicer skriva vse potrebne karakteristike, a le-te ne pridejo (preveč) v ospredje. Bo pa zato dobra izbira za spremljavo ob jedi, da ne prekrije ostalih okusov.     
Cena: 2,20€ (0,25l; točeno) - Hotel Gold Club (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → zelo nežna in preprosta izvedba, steče pa brez težav
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.