četrtek, 10. maj 2018

Ime: Roman
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno


Zopet sledijo učne ure iz zgodovine. Kastra je ime (ostankov) rimske utrdbe v Ajdovščini po kateri je ime dobila tudi druga lokalna butična pivovarnica. Svojega gladiatroja Romana pa so kot prvega poslali v neusmiljen boj z ostalimi, številnimi IPA zvarki na trgu.

Ajdovski gladiator je napravljen v skoraj popolnoma motne jantarne bojne barve, na glavo pa ima poveznjeno tanjšo in umazano belo čelado. Izpod nje prihaja dokaj blaga aroma v kateri se pretepajo sladki tropski sadeži, blagi agrumi, limonska trava, ki je v ospredju, kasneje pa še dih žvečilnega gumija. Roman napade z nekoliko blažjo obliko grenkobe, ki pa se jo še vedno z lahkoto zazna in prepozna - ima pa tudi blag in nežen travnati občutej, s seboj pa iz arome prinese tudi nekaj nežnega citrusnega priokusa. Konec boja pa pripade daljšemu in nežnejšemu pookusu.

Roman je nekoliko bolj preprosta in nežnejša izvedba IPA piva, ki pa je s svojim srednje polnim telesom zelo sveža, posledično pa tudi lahkotno pitna. Več kot primerna za uvod v IPA svet ter za nekoliko širšo publiko ljubiteljev piva, čeprav bo z lahkoto stekla tudi po grlih ljubiteljev IPA stila.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Kavarna Ave (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → čeprav imam raje konkretnejša IPA piva, je vseeno izjemno lepo stekel po grlu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.