sreda, 16. maj 2018

Ime: Sour Sister
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Kisli ale

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točenoV procesu izdelave tega super sadnega piva ni bil poškdovan noben sadež, zagotavljajo v pivovarni. So pa zato to konkretno hmeljeno pivo načrtno skisali, da bi nastala kisla sestra popularnega stila piva NEIPA - "popolna sadnost, brez koščka sadja".

Sour Sister na prvi pogled s svojo super motno oranžno barvo in zelo tanko belo peno res deluje kot sokec. Cel kup tropskega sadja, ki se znajde v aromi, kar bruha v naš nos, najbolj pa med vsemi izstopajo dihi manga in ananasa, proti koncu pa se pojavi še nekaj zanimivega usnjeno-gumastega pridiha. Rahlo kiselkast okus je precej sadno obarvan (no, saj to so tudi obljubili), še bolj pa s kislino pridejo do izraza priokusi agrumov. Vse skupaj pa na koncu zaključi kiselkasti karakter, ki usta kar lepo povleče skupaj. 

Kisla sestrica se izkaže kot zelo lahkotna, sveža, sokasta (=juicy) in predvsem preprosto pitna s svojim nežnejšim kiselkastim značajem. Točno tako, kot so pivovarji obljubili.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → super osvežujoča in odlično izvedena mešanica stilov, ne pretirava s kislostjo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.