sobota, 19. maj 2018

Ime: American IPA
Pivovarna: Pivovarna Gold Club, Ajdovščina

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno


Hotel Gold Club v Ajdovščini ni le še en navaden hotel, kajti v njihovih prostorih se nahaja tudi lastna pivovarna v kateri varijo tudi svoj American IPA zvarek.

Hotelski IPA je rahlo motnikave jantarno-zlate barve s srednje veliko in zelo kremasto umazano belo glavo, ki za seboj pusti Idrije vredno čipko. Aromo zaznamujejo nežni toni tropskega sadja, med sladkimi notami se še najbolj pokaže ananas. V okusu nad rahlo grenkobo kar nekoliko prevlada sladek sadni priokus, a še vedno pivu ostane potrebna svežina. Dolg pookus pa še kar nekaj časa na jeziku pusti zeliščno-hmeljni značaj.

Gre za IPA lažjega telesa in bolj preprostega značaja, kar je seveda pričakovati glde na tip obiskovalcev hotela. Prav tako pa je ta IPA nekoliko bolj na sladki, sadni strani spektra.
Cena: 2,30€ (0,25l; točeno) - Hotel Gold Club (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → solidno piten, brez kakšnih posebnosti, a vseeno nekoliko preveč sladek
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.