ponedeljek, 14. maj 2018

Ime: Dr. Fig
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Samostanski temni ale

Vsebnost alkohola: 7,6%
Na voljo: točeno


Znano je, da je Prešeren oboževal fige, očitno pa imajo to sadje vsaj malo radi tudi v ljubljanski pivovarni Omnivar. Zvarili so namreč belgijsko obarvani dubbel Dr. Fig v katerega so dodali nekaj nežnega dodatka fig. 

Pod manjšo in ne pretirano obstojno bež glavo se v kozarcu znajde le rahlo motnikavo telo bakrene obarvanosti. V naše nosnice počasi in nežno prisopiha blag belgijsko naravnan dih s sladnim ozadjem piškotov, blagega kvasa in rahlih začimb. Prav lepo pa je ob tem prepoznati tudi duh suhega sadja, torej fig v tem primeru. Po našem jeziku spolzi srednje polno telo z rahlo začetno sladkobo, solidna doza začinjenih priokusov z nežno grenkobo proti koncu, ter tudi dokaj očiten in rahlo kiselkast žitni karakter. Vse skupaj pa na koncu prevzame še dokaj dolg pookus.

Belgijsko naravnano pivo, ki je v svojih lastnostih morda nekoliko (pre)nežno, prav tako pa tudi nekoliko (pre)lahkotnejšega telesa, kot bi pričakovali od tega stila. Fige v pivu se zaznajo, a so ravno dovolj zakrite, da niso preveč očitne.
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → fige so na (mojo) srečo dovolj zakrite, samemu pivu pa nekoliko zmanjka značaja, kar izvodeni
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.