torek, 15. maj 2018

Mali Grad Scottish Ale


Ime: Scottish Ale
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Škotski ale

Vsebnost alkohola: %
Na voljo: točeno


Škotski ale je stil piva, ki so ga v njegovi domovini po vsej verjetnosti začeli variti iz enega samega razloga - da so ga lahko pili v neomejenih količinah. Zakaj? Gre namreč za lahka, nijealkoholna piva, ki so skorajda brez kakršnegakoli hmeljnega značaja. In nekaj podobnega so zvarili v Malem Gradu tudi za Pivo & Burger Fest.

Rezultat je motno bakreno obarvano pivo, izgled katerega dopolni še precej velika in obstojna glava umazano bele barve, ki se pohvali z izjemno kremastim občutkom, skupaj pa v kozarcu pričarata lep pogled. Zelo nežna aroma, z le blagim sladnim žitnim dihom, že dodobra napelje na to, kar nas čaka v prvem požirku - izjemno lahkotno telo z blažjo izraženo sladno osnovo, kjer žitne in nekoliko kosmičaste okuse spremlja le drobec sladkobe, vse skupaj pa nato izpuhti, brez kakšnega omembe vrednega pookusa.

S svojim nežnimi, lahkotnimi, nezakompliciranimi in neizrazitimi lastnostmi ima Scottish Ale vse potrebno in je popolnoma narejen za pitje, tudi v nekoliko večjih količinah (seveda pa brez pretiravanja).
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → tak kot mora biti, nevarno lahko steče; sam imam raje hmeljno izrazitejša piva 
 (IZGLED: 5/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

Ni komentarjev:

Objavite komentar