četrtek, 24. maj 2018

Ime: Detel
Pivovarna: Kmetija Matenc, Begunje pri Cerknici

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,8%
Na voljo: steklenica


Gospod Detel iz pivovarnice na ekološki kmetiji Matenc nam skupaj s skupinico ovc priporoča točno ta IPA zvarek - "Ker tek ni edina pot do notranje sreče". Mi se definitivno strinjamo s to ugotovitvijo.

Tega notranjskega ptiča bomo zagledali v rahlo motni zlati barvi, pred nami pa se bo skrival pod zelo veliko in obstojno belo puhasto prevleko. Izdala ga bo prijetno izrazita hmeljna aroma, ki se bo pokazala s kombinacijo sladkih tropskih not (mango, ananas) in rahlo nežnejših citrusnih dihov. V okusu nam najprej podari sadno sladkobo, ki pa jo kmalu prevzame zmeren grenkobni hmeljni značaj. Le-ta pa se s svojim le rahlo zeliščnim občutkom nadaljuje še v pookus, kjer pa za konec pusti še čisto rahlo sladko sled. 

Detel je klasično aromatični IPA srednje polnosti, ki pa ga poleg zmerne grenkobe, tipične za IPA zvarke, zaznamuje tudi nekoliko izrazitejši sladki sadni priokus. Popolna izbira za ljubitelje sadno obarvanih IPA piv - v stilu dobro poznanih Brewski piv.
Cena: 4,00€ (0,5l; steklenica) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → IPA kot jih obožujem - aromatično, grenkobno z nekaj sladkega sadnega značaja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.