nedelja, 06. maj 2018

Ime: India Pale Lager
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale

Stil piva: IPL

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točenoPotem, ko so v pivovarni Hopsbrew pred kratkim zvarili svojega prvega (dodobra hmeljenega) ležaka, so se na Pivo & Burger Festu še enkrat podali v te ležakaste vode in pripravili IPL - hibrid dveh stilov, ki skupaj ponudita le najboljše iz obeh svetov.

Popolnoma motno zlato telo tega piva se zakrije s srednje obstojno belo puhasto glavo. Štiri sorte ameriških hmeljev, ki jih je pivovar uporabil pri varjenju, dajo pivo prijetno sadno citrusno aromo s svežim značajem. V lahkotnem in svežem telesu pride solidna hmeljna grenkoba lepo do izraza pred nežno sladno osnovo, s seboj pa iz arome pripelje agrumast hmeljast občutek. Trajajoč pookus pa še kar nekaj časa spominja in opominja na svoj IPA-st karakter.

Hopsbrewjev India Pale Lager v eni zelo pitni celoti združuje vse, kar bi si od kombinacije IPA in ležaka želeli - lahkotnost in svežino ležaka, ter soliden hmeljni karakter IPA piva.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → preprost in nekompliciran, z dovolj IPA značaja zame - super ob burgerjih
 (IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.