ponedeljek, 21. maj 2018

Ime: OL #12 Saison Malina
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Saison

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točenoNa Makro Beer Festu so Tektoniki prvič predstavili še drugega izmed svojih novih (trenutno) eksperimentalnih piv. Gre za belgijsko klasiko stila saison, ki pa so ga v Ljubljani preoblekli v svoje barve in mu za dodatek dodali še maline. 

Že prvi vdih nas kar udari z zelo izrazito in svežo malinovo aromo, med katero se pomeša še zelo lepo zaznaven vonj cvetlic, predvsem izstopajo vrtnice. Tudi na pogled ta saison izstopa s svojo popolnoma motno ognjeno-oranžno barvo, na vrhu pa se za krajši čas pojavi še manjša milnata glava. Maline, ki tako prevladajo v aromi, izstopajo tudi v okusu s svojim značilnim sladko-kislim značajem, pivo pa nam na kasneje ponudi še nekaj rahle grenkobe, čisto na koncu pa še res blag začinjen občutek. 

Popolnoma malinasto obarvano pivo je zelo lahkotnega telesa, na trenutke morda kar nekoliko izvodenelega. Mogoče pa se zaradi svojih lastnosti, predvem cvetličnih, izkaže bolj kot kakšno "damsko pivo".
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Makro Beer Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo privlačno, tudi na aromi, a nekoliko prevodenega značaja - malo ga zmanjka
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.