sreda, 30. maj 2018

Ime: Knak
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točenoKanadski Slovenec Knak je posebno pivo zaradi dveh razlogov. Gre namreč za prvi ležak, ki so ga zvarili (v zelo omejenih količinah) v pivovarni kaki Kraft, poleg tega pa so v njem uporabili le kanadski sorti hmelja - Bio Magnum iz zahodne obale, ter precej redki in manj znani Bertwell, ki ga je pivovar prinesel iz svojega Ontaria. 

Knak je popolnoma motnega telesa zelo blede slamnato rumene barve, pokrit pa je še z manjšo belo glavo, le-ta pa je zelo obstojna in za seboj pusti lepo sled. Blaga aroma se pokaže s plemenitimi, travnatimi notami hmelja, kjer se vmes znajde še čisto blag sadni dih. Soldina grenkoba s seboj iz arome privleče travnati občutek, kasneje se pridruži zelo rahle citrusni priokus, v precej suhem finišu nas podraži še z rahlim poprastim značajem, vse pa se nadaljuje v srednje dolg pookus.

Tega Kanadčana zaznamujejo svež značaj, osvežilno telo ter čisti okusi - to kar mora dober lager vsebovati. Toda kljub svoji navidezni nežnosti in lahkotnosti pa vseemu skupaj doda še dovolj karakterja in se tako izkaže za prijetno drzen svetli ležak.
Cena: 2,50€ (0,25l; točeno) - Karavana Domačih Pivovarn (Škofja Loka)

Kje še ga najdem?
  • Kavarna Cappuccino (Šempeter pri Gorici)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → preprost, a obenem zelo karakteren - zelo všečna izvedba ležaka
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.