torek, 08. maj 2018

Ime: Fajn Fuud Hiš'n Piir
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Pšenični ale

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenicaPoleg "fajn" hrane gre seveda tudi "fajn" pivo - za oboje lahko poskrbijo v lokalu Fanj Fuud, saj so jim v pivovarni Crazy Duck zvarili tudi hišno pivo, ki se je točil tudi na Pivo & Burger Fest. Gre za pšenični ale in sicer ameriškega sorodnika nemške klasike, kar pomeni, da bo namesto bavarske kvasne osebnosti v ospredju  hmeljni značaj, tokrat slovenskih in avstralskih hmeljev.

Prijetna in v začetku precej izrazita citrusna hmeljna aroma kar se da hitro napolni naše nosnice z notami limone, pomaranče in limonske trave. Tja se prerine izpod zelo velike puhaste bele glave, ki se prec dolgo zadrži na motnem, zlato obarvanem pivu. Srednje izrazita grenkoba prijetno spodbode naše okuse, svoje pa doda tudi rahlo začinjen značaj, ki se pojavi rahlo kasneje. Spremlja jo tudi nekaj sladkega občutka, iz arome pa se prenesejo v okus tudi agrumi. Konec pripade rahlo žgečkljivemu občutku, ki se z lahkotno grenkobo nadaljuje še v pookus.

Zaradi nekoliko nežnejših lastnosti in lahkotnejšega ter svežega telesa bo to pivo zelo dober spremljevalec hrane, kar je bil najbrž tudi cilj. A je ob enem vseeno še dovolj karaktern, da bo popolnoma brez problema sedel tudi sam zase. Nenazadnje pa kot pravi etiketa: Relax and drink it easy.
Kje še ga najdem?
  • Fajn Fuud (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zame ravno prava kombinacija osvežilne lahkotnosti in hmeljnega značaja 
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.