sreda, 30. december 2015

Ob pregledu seznama slovenskih piv, ki ga skrbno beležimo na naši strani, nam je kar malo zastal dih. Skoraj neverjetno je, koliko različnih piv, si lahko privoščimo v naši mali kokoški. Res je, da večino teh piv še vedno predstavljajo ležaki, toda tudi nabor ale piv je pri nas zavidljivo velik, ter se iz meseca v mesec vztrajno veča.

V kolikor so naši podatki pravilni, lahko pri nas naštejemo okoli 250 različnih piv, vendar je števec težko ustaviti na pravem številu, ker nova piva prihajajo kar po tekočem traku. Vseeno pa smo se potrudili in poskusili med vsemi temi pivi izbrati tistega, ki je (seveda po naše) letos najbolj izstopal. Tistega, ki nas je s svojim izgledom, aromo in predvsem okusom najbolj navdušil. Tisto pivo, ki bi si ga privoščili še in še.

Izbor je bil zelo težak, najbrž to ni potrebno posebej izpostavljati. Ampak vseeno smo se nekako odločili, da je največji vtis na nas letos naredila črna IPA po imenu Starvation, ki prihaja iz pivovarne Reservoir Dogs. Kar nekaj piv se je zelo približalo temu zvarku, toda (zaenkrat) ga še ni noben presegel.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.