nedelja, 27. december 2015

Pelicon Winter 2015


Ime: Winter 2015
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Zimsko pivo
Vsebnost alkohola: 8%

Ocena: 3,6 / 5

Pelicon Winter je posebna zimsko-praznična poslastica, saj jo v pivovarni varijo le enkrat na leto. V teh prazničnih dneh, ko je na voljo, bo le še dodal k vzdušju s svojim toplim, čokoladno-začinjenim značajem. 

Iz buteljke ovite v papir, kot se za darilo spodobi, bomo nalili črno pivo s srednje veliko in počasi popolnoma izginjajočo peno kremne barve. Prijetna aroma tega posebnega piva ni pretirano močna, v njej pa srečamo note čokolade, vanilije in rahlo pražen pridih proti koncu. Takoj na začetku se spoznamo s prijetno mešanico začimb, v kateri je najbolj prepoznaven cimet, a le-ta mešanica se kmalu skrije. Okus na začetku zaznamuje zmerna sladkoba sladu, kasneje pa se ji pridruži nekaj zelo blagih kiselkastih tonov. 

Pelicon Winter zaznamuje bogato in polno telo, kremasti občutek, ter rahel namig alkohola, ki da vedeti, da je stopnja le-tega rahlo višja, čeprav se 8% kar dobro skrije. Z vso to kombinacijo Winter tudi doseže namen piva kateremu pravijo tudi "winter warmer", saj lepo pogrej telo in duha.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar